Slavens aktieris aiziet mūžībā filmas pirmizrādes dienā (VIDEO)


Septiņdesmit astoņu gadu vecumā mūžībā devies daudzu slavenu, kritiķu atzītu un skatītāju mīlētu filmu aktieris Roberts Forsters.

Forsters miris no smadzeņu vēža 11 oktobrī, dienā, kad notika pēdējās filmas ar viņa piedalīšanos, “El Camino: A Breaking Bad Movie”, pirmizrāde. Mūžībā aktieris aizgāja savās mājās Losandželosā.

Roberts Forsters Holivudā debitēja 1967. gadā, kopā ar Marlonu Brando un Elizabeti Teilori piedaloties filmā “Reflections in a Golden Eye”, tad spoži nospēlēja lomu drāmā “Medium Cool”, pēcāk savu zvaigznes slavu uzspodrināja TV. Savukārt septiņdesmito gadu beigas un astoņdesmitie gadi nāca ar vienu neveiksmi pēc otras – teju visas filmas ar Forstera dalību nesa finansiālus zaudējumus.

“Piecus gadus mana karjera gāja uz augšu, pēc tam 27 gadus krita lejup,” kādā intervijā atzinis aktieris. “Bija laiks, kad 21 mēnesi biju bez darba. Man bija četri bērni, es piekritu jebkam, ko man piedāvāja.”

“Ik reizi, kad domāju, ka esmu sasniedzis zemāko punktu, kādu vien spētu izturēt, es kritu vēl zemāk. Un vēl. Beigās man nebija ne aģenta, ne menedžera, ne advokāta,” tā Forsters.

Likās, aktiera karjera tā arī noslēgsies ar otrā plāna lomām B kategorijas filmās, kad Kventins Tarantino piedāvāja Forsteram lomu filmā “Džekija Brauna”. Par šo veikumu aktieris nominēts “Oskara” balvai. Arī karjera atkal strauji gāja augšup.

“Psycho”, “Me, Myself and Irene”, “Mulholland Drive”, “Charlie’s Angels: Full Throttle”, “The Descendants” – darba Forsteram netrūka. Viņš tika arī pie lomas kritiķu slavētajā un fanu mīlētajā seriālā “Breaking Bad”, kam nu iznācis turpinājums – pilnmetrāžas filma “El Camino”. Un tieši šīs filmas pirmizrādes diena izrādījās Forstera mūžā pēdējā

Pievienot komentāru